PDP Notice

Version in Bahasa Malaysia
blank

Personal Data Protection (PDP) Notice

This website is brought to you by UMW Oil & Gas Corporation Berhad, its related, associate companies and affiliates (“UMW-OG”, or “We”, “Our” or “Us”). We ask that you read this Personal Data Protection Notice (“Notice”) carefully as it contains important information about how we will process and use the personal data provided by you through this website. Please note that this Notice only applies to personal data processed in respect of commercial transactions.

The Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) requires an organisation that processes personal data in a commercial transaction to comply with data protection principles, including to inform data subjects such as yourselves on the manner in which we process your personal data.

1. Collection of personal data

1.1 Primarily, Our website is informational in nature. We do not collect any personal data or personally identifiable information when you visit Our website unless you choose to provide that information to us.
1.2 When visiting UMW-OG’s websites, cookies, which is a text file placed into the memory of your computer, may be used. UMW-OG may be able to use these cookies to identify you through collection of the following information during your visit to Our websites and / or the fully qualified domain name from which you accessed Our site, or alternatively, through your internet protocol (“IP”) address:

i. the date and time in which you accessed Our website;
ii. the URL of any webpage from which you accessed Our website; and
iii. the web browser which you are using and the pages which you have accessed.

Some of UMW-OG’s websites may require you to provide a limited amount of information in order to obtain the services you requested and to attend to your request (for example, name, email address, contact number). This personal data will only be used for its intended purpose only.1.3 We may also collect information that personally identifies you if you choose to submit your personal data for the various purposes made available on Our website.

2. Purposes for processing personal data

2.1 We will process your personal data for the following purposes, if applicable:
a. Administrative and operational purposes;
b. Contact and communication purposes;
c. Internal investigations, audit and/or security purposes;
d. For internal records management;
e. For research, statistical studies and/or data analysis;
f. To respond to your comments, questions, suggestions and/or requests;
g. For identification and verification purposes;
h. For compliance with laws and regulations;
i. To defend UMW-OG’s rights under law and/or to obtain legal advice;
j. To consider your employment applications, if any ;
k. To deliver, communicate and/or transmit information, updates and materials relating to investor relations through suitable modes of delivery( including without limitation verbally , in hard print , electronically or online) when you subscribe to the same in Our website;
l. To respond to your request for information, questions and/or comments regarding UMW-OG, its products or services (where applicable);
m. For the purpose of presenting UMW-OG’s website and online portals in the most effective manner;
n. To resolve and/or to attend to any concerns, complaints and/or issues received;
o. To better understand your needs;
p. To assess, consider and/or provide you with the products, services (where applicable) and/or information requested;
q. To improve Our website in order to better suit your needs and preferences;
r. To gauge your level satisfaction with UMW-OG and/or its website, where applicable;
s. To administer and facilitate your participation in any UMW-OG program and/or campaign, where applicable; and
t. For any other purpose that is incidental, ancillary or in furtherance to the above purposes.
3. Disclosure of personal data

3.1 UMW-OG may disclose your personal data to the following parties (including those overseas):
a. Agents and service providers who provide services relating to the purposes for which the personal data is collected, including data processing services;
b. Any person, who is under a duty of confidentiality and/or who has undertaken the responsibility to keep such data confidential;
c. Any actual or proposed assignee, participant, sub-participant or transferee of any of UMW- OG’s rights or obligations;
d. Entities within UMW-OG;
e. Third parties appointed by UMW-OG to provide services to UMW-OG or on Our behalf;
f. Potential or actual purchasers, successors-in-title of the business or share (wholly or in part) of UMW-OG (including their advisers and representatives) as a result of a potential, proposed or actual sale of business, disposal, acquisition, merger or re-organisation; and
g. Other parties, in respect of whom you have consented to the disclosure of your personal data. UMW-OG may also disclose the personal data in good faith if such action is necessary to comply with any government, law enforcement agency and industry regulators’ requirements, court orders or legal processes, or if required by law.
4. Links to other sites

Links to other sites may be provided on UMW-OG’s website for your convenience and information. These sites may have their own privacy statement and UMW-OG does not control, recommend or endorse these sites and UMW-OG will not be held responsible for these sites or their contents. As such, UMW-OG encourages you to read the privacy policies and terms of usage of these sites prior to assessing these sites.
5. Information

If you would like to make any inquiries, you may contact UMW-OG at info@umw-oilgas.com or at +603-2096 8788. UMW-OG shall proceed to address your concerns as soon as practicable upon receipt of your request. Any request for access or correction of personal data will be subject to the prevailing data protection laws in Malaysia.
6. Changes to this Notice

We may review and update this Notice from time to time including to reflect changes in the law, changes in Our business practices, procedures and structure, and the community’s changing privacy expectations. Hence, you are advised to check this Notice from time to time to ensure that you are aware of the most recent version which will apply each time you access this website. The latest version of this Notice will be available on this page on Our website. In the event of any inconsistencies between the English version and the Bahasa Malaysia version of this Notice, the English version shall prevail.
Version in English
blank

Notis Perlindungan Data Peribadi (PDP)

Laman web ini dibawa kepada anda oleh UMW-OG Oil & Gas Corporation Berhad, syarikat-syarikat berkaitannya dan bersekutu dengannya (“UMW-OG”, atau “Kami”). Kami meminta anda membaca ini Dasar Perlindungan Data Peribadi ini (“Notis”) dengan berhati-hati kerana ia mengandungi maklumat penting tentang bagaimana Kami akan memproses dan menggunakan data peribadi yang diberikan oleh anda melalui laman web ini. Sila ambil perhatian bahawa Notis ini hanya terpakai untuk data peribadi yang diproses berkenaan dengan transaksi komersial.

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”) mengehendaki sesebuah organisasi yang memproses data peribadi dalam transaksi komersial untuk mematuhi prinsip-prinsip perlindungan data, termasuklah memaklumkan kepada subjek data seperti anda mengenai cara-cara Kami memproses data peribadi anda.

1. Pengumpulan data peribadi

1.1 Secara amnya, laman web Kami berunsur maklumat. Kami tidak mengumpul sebarang data peribadi atau maklumat peribadi apabila anda melawat laman web Kami melainkan jika anda memilih untuk memberikan maklumat itu kepada Kami.
1.2 Apabila anda melawat laman web UMW-OG, cookies, iaitu satu fail teks yang ditempatkan dalam ingatan komputer anda, mungkin digunakan. UMW-OG mungkin boleh menggunakan cookie ini untuk mengenalpasti anda melalui pengumpulan maklumat berikut semasa anda melayani laman web Kami dan / atau nama domain berkelayakan penuh yang mana anda mengakses laman web Kami, atau secara alternatif, melalui alamat protokol internet (“IP”) anda:

i. tarikh dan masa anda mengakses laman web Kami;
ii. URL bagi sebarang laman web yang mana anda mengakses laman web Kami; dan
iii. pelayar web yang anda guna dan laman-laman web yang telah anda akses.

Sesetengah laman-laman web UMW-OG mungkin memerlukan anda untuk membekalkan sebilangan maklumat untuk membolehkan anda menerima perkhidmatan-perkhidmatan yang diminta dan untuk melayani permintaan anda (contohnya nama, alamat emel, nombor perhubungan). Data peribadi ini hanya akan digunakan untuk tujuan-tujuan yang diingini sahaja.1.3 Kami mungkin juga mengumpul informasi yang mengenal pasti anda jika anda memilih untuk menyerahkan data peribadi anda untuk pelbagai tujuan yang didapati di laman web Kami.

2. Tujuan pemprosesan data peribadi

2.1 Kami akan memproses data peribadi anda untuk tujuan-tujuan berikut, jika berkenaan
a. Pentadbiran dan operasi;
b. Tujuan perhubungan dan komunikasi;
c. Tujuan penyiasatan dalaman, audit dan/atau tujuan sekuriti;
d. Untuk pengurusan rekod dalaman;
e. Penyelidikan,kajian statistik dan/atau analisa data;
f. Untuk membalas komen,pertanyaan, cadangan dan/atau permintaan anda;
g. Bagi tujuan pengenalan dan pengesahan;
h. Bagi mematuhi undang–undang dan peraturan;
i. Untuk mempertahankan hak-hak UMW-OG di bawah undang-undang dan/atau mendapatkan nasihat guaman;
j. Mempertimbangkan permohonan pekerjaan anda, jika ada;
k. Untuk menyampaikan, menhubungkan dan/atau memberikan maklumat kemaskini dan bahan-bahan yang berkaitan dengan perhubungan pelabur melalui kaedah penghantaran yang bersesuaian(termasuk tetapi tidak terhad kepada secara lisan, percetakan bertulis, elektronik atau “online”) apabila anda melanggan untuknya di laman web Kami;
l. Untuk membalas permintaan anda untuk maklumat, pertanyaan dan / atau komen mengenai UMW-OG, produk-produk atau perkhidmatan-perkhidmatan (mana yang berkenaan) kami;
m. Untuk tujuan pembentangan laman web dan portal UMW-OG dengan cara yang paling berkesan;
n. Untuk menyelesaikan dan/atau melayani sebarang kebimbangan, aduan dan/atau isu yang diterima;
o. Untuk memahami keperluan anda;
p. Untuk menilai, mempertimbangkan dan / atau menyediakan anda dengan produk, perkhidmatan (mana yang berkenaan) dan / atau maklumat yang diminta;
q. Untuk memperbaikkan laman web Kami bagi menyesuaikannya dengan keperluan dan pilihan anda;
r. Untuk mengukur tahap kepuasan anda dengan UMW-OG dan / atau laman web Kami,di mana berkenaan;
s. Untuk mentadbir dan memudahkan penyertaan anda dalam program dan/atau kempen UMW-OG,di mana berkenaan; dan
t. Bagi apa-apa tujuan lain yang bersampingan, berdampingan atau selanjutan dengan tujuan di atas.
3. Penzahiran data peribadi

3.1 UMW-OG menzahirkan data peribadi anda kepada pihak-pihak berikut (termasuk di luar negara):
a. Ejen-ejen dan pembekal-pembekal perkhidmatan yang menyediakan perkhidmatan yang berkaitan dengan tujuan data peribadi dikumpul, termasuklah perkhidmatan-perkhidmatan pemprosesan data;
b. Mana-mana individu di bawah kewajipan kerahsiaan yang telah mengaku janji untuk memastikan data tersebut dirahsiakan;
c. Mana-mana pemegang serah hak, peserta, sub-peserta atau penerima pindahan bagi mana-mana hak atau obligasi Kami;
d. Entiti – entiti dalam UMW-OG;
e. Pihak ketiga yang dilantik oleh UMW-OG untuk menyediakan perkhidmatan kepada UMW-OG atau bagi pihak Kami.
f. Pembeli berpotensi atau sebenar, pengganti dalam hakmilik perniagaan atau saham (keseluruhannya atau sebahagian) UMW-OG (termasuk penasihat dan wakil-wakil mereka) akibat potensi, cadangan atau jualan perniagaan sebenar, pelupusan, pemerolehan, penggabungan atau pengorganisasian semula; dan
g. Pihak-pihak lain berkenaan, yang anda telah memberikan persetujuan untuk menzahirkan data peribadi anda kepada mereka.UMW-OG mungkin akan mendedahkan data peribadi anda secara suci hati, jika dikehendaki untuk mematuhi mana-mana keperluan kerajaan, agensi penguatkuasaan undang-undang dan pengawal selia industri, perintah mahkamah atau proses undang-undang, atau jika dikehendaki oleh undang-undang.
4. Pautan ke laman web lain

Pautan ke laman web lain mungkin disediakan di laman web UMW-OG untuk kemudahan dan maklumat anda. Laman-laman ini mungkin mempunyai pernyataan privasi tersendiri dan UMW-OG tidak mengawal, mengesyorkan atau menyokong laman-laman ini dan UMW-OG tidak akan bertanggungjawab bagi laman-laman ini atau kandungannya. Oleh itu, UMW-OG menggalakkan anda untuk membaca Notis privasi dan terma-terma penggunaan laman-laman ini sebelum mengakses laman web tersebut.
5. Informasi

Jika anda ingin membuat sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi UMW-OG di info@umw-oilgas.com atau +603-2096 8788. UMW-OG akan terus menangani isu anda seberapa cepat yang mungkin selepas menerima permintaan anda. Apa-apa permintaan untuk akses atau pembetulan data peribadi akan tertakluk kepada undang-undang perlindungan data yang berkuatkuasa di Malaysia.
6. Perubahan kepada Notis ini

Kami mungkin mengkaji semula dan mengemaskinikan Notis ini dari semasa ke semasa termasuk untuk mencerminkan perubahan dalam undang-undang, perubahan dalam amalan perniagaan, prosedur dan struktur, dan perubahan jangkaan privasi masyarakat. Justeru itu, anda dinasihati untuk menyemak Notis ini dari semasa ke semasa untuk memastikan anda mengetahui tentang versi terbaru yang dipergunakan setiap kali anda mengakses laman web ini.Versi terbaru Notis ini boleh didapati di halaman ini di laman web Kami.Sekiranya berlaku sebarang percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia Notis ini, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai..
Beyond Boundaries®
Copyright © UMW Oil & Gas 2017
Developed by MIR